Mijn top 5 plekken die je gezien MOET hebben

Er zijn talloze artikelen die beschrijven welke landen en steden je bezocht MOET hebben, maar allemaal lijken ze niet gebaseerd op de persoonlijke ervaring van de schrijver. Jammer, want je wilt uiteindelijk geen opsomming van een lijstje bezienswaardigheden. Je wilt antwoord op die ene, prangende vraag: is het daar leuk? Daarom hier een top 5 uit persoonlijke ervaring.

1. Zuid-Afrika

zuid-afrika

Kaapstad is in 2016 uitgeroepen tot mooiste stad ter wereld, en dat is niet voor niets. Wat een ongelooflijk gave stad. En dan de rest van het land. Zoals de wijnroute, die je langs fantastische wijngaarden (en natuurlijk topwijnen) brengt. En wat dacht je van alle wilde dieren? Elke 5 minuten word je verrast door hoe prachtig het land is. Je wordt gegarandeerd verliefd op Zuid-Afrika en als je weggaat, heb je gegarandeerd heimwee. Je vliegt nu goedkoop naar Zuid-Afrika in de KLM Werelddeal Weken.

2. Medellín, Colombia

medellin

De sfeer in deze metropool is vergelijkbaar met Amsterdam in de lente: warm, gezellig, iedereen in een goede bui. De gevaren van vroeger zijn er al lang niet meer. De mensen zijn er lief en trots op hun land. Je kunt er fantastisch eten en goed stappen, vooral in de Zona Rosa. Wat mij betreft leuker dan New York. Hier vind je tickets naar Medellín.

3. San Juan, Puerto Rico

Old_San_Juan

Puerto Rico heeft 1 groot voordeel ten opzichte van Medellín als je Spaans tegenvalt: ze spreken er een stuk beter Engels. Puerto Ricanen zijn over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam. Oud San Juan is een plaatje. Uitgaan, eten en drinken, de natuur, alles aan Puerto Rico is puur genieten. Eindigt vooral onder Medellín, omdat de prijzen voor eten, drinken en verblijf er een stuk hoger liggen. Datzelfde geldt helaas ook voor de prijzen van de vliegtickets.

4. Malta

malta

Betaalbaar, binnen Europa en buitengewoon sfeervol, met name in hoofdstad Valetta. Is geen feestbestemming à la Kreta (hoewel het in St. Julian’s goed stappen is), maar er is veel te beleven. Eigenlijk voelt het hele eiland aan als 1 grote Zuid-Europese stad. En nu we het toch over wijn hebben: Maltese wijnen zijn het proberen waard! Kijk hier eens voor goedkope vliegtickets naar Malta.

5. Dubai / Abu Dhabi

Dubai is meer eentje om een keer gezien te hebben en af te vinken. Hoogste gebouw, meest bizarre shopping mall: als er een bizar record gebroken moet worden, doen ze het in Dubai. En dan gaat er nog een schepje bovenop. Overigens kun je er ook heerlijk eten voor zeer nette prijzen. Maar als je records wilt breken, vergeet dan niet de grens over te rijden naar Abu Dhabi om Ferrari World te bezoeken. In de Formula Rossa word je in 4 seconden van 0 naar 239 km/h afgeschoten en geloof me: dat is een aparte ervaring. Bekijk hier goedkope tickets voor Dubai.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven