Toerist op Curaçao? Maak deze 10 fouten niet!

Lekker naar Curaçao? Goede keus! Er zijn weinig plekken met meer zongarantie, witte stranden en happy hours te bedenken. Niet voor niets kiezen jaarlijks vele mensen voor deze tropische bestemming. Kortom: met de keuze voor je bestemming zit het goed. Maar hoe zit het met de keuzes die je maakt tijdens je verblijf? Maak niet deze fouten!

1. Geen auto huren

De toeristische hotspots van Curaçao liggen niet op loopafstand van elkaar. Je kunt de bus nemen als je het niet erg vindt om te wachten. Een auto is veruit de efficiëntste manier om je voort te bewegen. Hier vind je meer informatie over een auto huren.

2. Veel stukken lopen of fietsen

Lopen en fietsen op straat is overdag behoorlijk heet en in sommige buurten niet aan te raden in verband met de veiligheid. Bovendien zijn de meeste wegen niet berekend op voetgangers en fietsers. Niet voor niets noemden we het huren van een auto als eerste punt!

3. Geen voorbereidingen treffen

Net zoals bij elke andere bestemming, is het zeer aan te raden om je goed in te lezen over Curaçao. Hoewel veel plekken erg gezellig kunnen zijn, zijn er ook plekken waar je als toerist beter niet kunt komen. Bovendien is het handig om te weten wat je absoluut gezien moet hebben. En zo zijn er nog tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Lees je in en bereid je goed voor!

4. Op de foto gaan met slangen en leguanen

Op een exotische bestemming op de foto gaan met een exotisch dier is natuurlijk het allermooist. Als je dit dier in de natuur tegenkomt en het blijft zitten voor de foto, levert dat een hartstikke gaaf kiekje op voor thuis. Er lopen ook mensen in de stad rond die je met alle liefde volhangen met leguanen of slangen. Weet dat deze dieren niet de beste behandeling krijgen en jij daaraan meewerkt als je ermee op de foto gaat.

5. Gaan eten op de standaardplekken

Is dit echt een ‘fout’? Misschien niet, maar Curaçao kent ontzettend veel leuke eettentjes waar de gemiddelde toerist wellicht niet direct op zou komen. Lees voor inspiratie eens onze 10 restauranttips van bewoners van Curaçao.

6. In je zwemkleding door de supermarkt of stad lopen

Dit doen helaas nog steeds veel toeristen, tot grote ergernis van iedereen die op Curaçao woont. Veel supermarkten weigeren toeristen in zwemkleding. Trek gewoon een shirt en een (korte) broek aan. Om maar een cliché te gebruiken: dat doe je thuis toch ook niet?

7. Eerst tanken, dan betalen

Dit gebeurt veel Nederlanders die Curaçao bezoeken. Je parkeert je auto naast de pomp, steekt de slang in de tank en er komt niets uit. Dat kan kloppen, want op Curaçao betaal je vóórdat je gaat tanken. Kom je vervolgens terug en komt er nog steeds geen brandstof uit de slang? Dan moet je waarschijnlijk een hendel omhoog halen of een knop indrukken om de pomp te activeren.

8. Hondjes aaien

In Nederland is (vrijwel) elke hond die je tegenkomt goed opgevoed en gewend aan mensen. Op Curaçao heb je veel straathonden en veel honden die niet gewend zijn aan (positief) contact met mensen. Zelf zul je daar misschien al op letten, maar vergeet ook niet je kinderen uit te leggen dat ze niet op elke hond zomaar af rennen.

9. Spullen in de auto laten liggen

Ook dit zou je thuis waarschijnlijk niet doen. Op Curaçao is het evenmin een goed idee om spullen in je auto te laten liggen. Denk niet dat je laptop of telefoon wel veilig is als hij uit het zicht is, want met speciale apparaatjes kunnen ze detecteren wat er in je auto ligt.

10. Teveel betalen voor je ticket!

Waarom teveel betalen voor je reis naar Curaçao? Houd onze Curaçao Deals in de gaten en check hier een overzicht van goedkope tickets naar Curaçao (al vanaf €399!) en goedkope pakketreizen voor Curaçao.

Wat is jouw tip?

3 gedachten over “Toerist op Curaçao? Maak deze 10 fouten niet!”

  1. De groootste fout die je kunt maken is: blijven hangen op het strand, bij je hotel of appartement. Er is op Curaçao zo veel moois en interessants te zien!
    Ik heb de ervaring (5 keer op Curaçao geweest, heb er vrienden en schoonfamilie) dat het op de meeste plaatsen WEL veilig is en je er rustig kunt lopen. Ik raad aan wat vaker de bus (kleine busjes) te nemen, zodat je in contact komt met de bevolking. Zonder huurauto geen inbraak daarin! Fietsen (met mountainbike) kan over de onverharde binnenweggetjes, niet langs de weg waar auto’s langs racen.

  2. Ook grote fout is om bij snack te betalen met open portemennee zodat eenieder ziet hoeveel geld er inzit,zelf gewaarschuwd door plaatselijke bevolking van Boca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven