Retourtje Curaçao voor €287?

Hij is van eind vorig jaar, maar komt nog steeds voorbij: het retourtje naar Curaçao voor slechts €287. Een topdeal, zo lijkt het. Helaas pakte het in de praktijk anders uit en is de deal al geruime tijd niet meer beschikbaar. Hoe zat het nou precies?

Nooit meer een aanbieding missen? Schrijf je in!

Altijd echte aanbiedingen ontvangen en voor de laagste prijs vliegen? Vul hieronder je e-mailadres in en jij ontvangt de beste aanbiedingen als eerste!

Uw e-mailadres:
Ontvangt aanbiedingen van: 

Run op tickets

Natuurlijk ging deze aanbieding als een lopend vuurtje over het internet. Wie wil er niet naar dit zonovergoten eiland voor zo’n bodemprijs? Massaal deelden Facebookers de aanbieding en hij was zo populair, dat hij zelfs nu nog af en toe opduikt. De leden van Facebook die ook werkelijk de aanbieding boekten, kwamen echter in veel gevallen van een koude kermis thuis.

Niet beschikbaar

Het lukte lang niet iedereen om deze aanbieding te boeken. Voor velen van de ‘gelukkigen’ die hem wel hadden geboekt, bleek helaas de aanbieding te mooi om waar te zijn. Zo kregen de meesten van hen bericht van Arke (de maatschappij die in de aanbieding genoemd werd, dat er geen reis voor de geboekte prijs beschikbaar was. Klanten kregen de keuze om alsnog bij te betalen of de reis te annuleren. Bijbetalen resulteerde in een ruime verdubbeling van de ticketprijs.

Waar ligt de fout?

In deze constructie gingen meerdere zaken fout. Laten we 1 ding voorop stellen: het was niet de fout van Arke. De ticketbemiddelaar had waarschijnlijk een verkeerde prijs (een zogenaamde ‘error fare’) op de website gezet. Vaak is een error fare te herkennen, doordat het een krankzinnig laag (of juist krankzinnig hoog) bedrag betreft. Zoals de naam al doet vermoeden, is het niet de bedoeling dat er daadwerkelijk voor deze prijs geboekt wordt. Helaas kom je daar soms pas achter als je de reis al geboekt hebt.

Leed voorkomen

Je kunt dit leed natuurlijk voorkomen door bij een krankzinnig lage prijs van een aanbieder die je niet kent of niet helemaal vertrouwt, de reis niet te boeken. In andere gevallen kun je er meestal wel van uitgaan, dat de prijs klopt. En onthoud: bewaar de feestvreugde voor het moment dat je reis bevestigd is door de operator en je je tickets binnen hebt. Dan weet je zeker dat je reis doorgaat.

Aanbiedingen checken?

Alsnog voor een lage prijs naar Curaçao? Dan kun je 3 dingen doen:

5 gedachten over “Retourtje Curaçao voor €287?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven