Met deze geheime knop wordt jouw reis een stuk comfortabeler

Vliegen, hoewel het heel goedkoop kan, is niet altijd even comfortabel. Zeker als je wat langer of breder bent. Nu blijkt er een knopje te zijn dat je iets meer ademruimte geeft. Ontdek hoe jij je vlucht comfortabeler maakt.

Zit je aan het raam? Dan gaat deze vlieger voor jou niet op (pun intended). Dit knopje is voorbehouden aan mensen die een stoel bij het gangpad kiezen. Deze stoel geeft je vaak net iets meer mogelijkheden om je benen te strekken. Helaas kan hierbij nogal eens je armleuning in de weg zitten. Die kan namelijk nooit ver genoeg omhoog. Tot nu.

geheim knopje

Okay, zo comfortabel als de vrouw op de foto hierboven ga je het niet krijgen. Toch helpt het een heel stuk. Het gaat om een knop die voor de veiligheid zit ingebouwd in je armleuning. Je vindt hem als volgt:

  1. Voel met je vingers onder je armleuning.
  2. Beweeg je hand naar achteren, richting de scharnier van de armleuning.
  3. Als het goed is, voel je onder de armleuning bij die scharnier een knop.
  4. Druk op de knop.
  5. Je armleuning kan nu helemaal omhoog, parallel aan je rugleuning.

Waarvoor dient deze knop?

Luchtvaartmaatschappijen hebben deze knop met een goede reden ingebouwd: bij calamiteiten moet het vliegtuig binnen een bepaalde tijd ontruimd kunnen worden. Deze snelle tijd moet gehaald worden wil het vliegtuig door de autoriteiten als veilig genoeg bestempeld worden. Dankzij deze knop kunnen passagiers makkelijker en sneller uit hun stoel komen.

geheim knopje h

Waarvoor gebruik jij deze knop?

Met de armleuning omhoog geef je misschien een steuntje op, maar je krijgt er veel ademruimte voor terug. Je zit minder opgesloten in je stoel en kunt je wat vrijer bewegen. Je kunt de knop ook gebruiken bij het in- en uitstappen. Scheelt weer een ongemakkelijk dansje om van je plek te komen.

Dus volgende keer aan het gangpad weet jij wat je te doen staat: knop indrukken en relaxen!

Via Insider

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven