Doe deze 18 dingen NIET op reis!

Zit jij ook bij de kachel te rillen en te dromen van je volgende vakantie? Als je verder denkt dan de Fred Kroket in Benidorm, zul je waarschijnlijk wel eens met de echte lokale bevolking te maken hebben. En die lokale bevolking heeft zo zijn eigen gebruiken en culturele bepalingen. Daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden als je niet door een kwade menigte met hooivorken in de hand achtervolgd wilt worden.

Maar waar moet je allemaal precies op letten? Globelink Travel Insurance noemt van 18 landen een belangrijk onderwerp, gebaar of gebruik om te vermijden.

Geld

geld
Zo praten ze in Frankrijk bijvoorbeeld niet graag over geld. Ook in Japan moet je met geld oppassen. Daar is fooi geven ongepast, terwijl je in Amerika juist met de nek wordt aangekeken als je geen (riante) fooi geeft. In het Verenigd Koninkrijk is het ongepast om te vragen hoeveel mensen verdienen.

Eten en drinken

proost
Aan tafel! In sommige landen gelden voor een hapje of drankje enkele regels waar je rekening mee moet houden. Zo zullen ze in Chili niet blij zijn als je met je handen eet. In Singapore zijn ze behoorlijk streng op eten in het openbaar vervoer. Een hap nemen in de bus of metro kan je behoorlijk duur komen te staan. Drinken gaat eveneens niet zomaar zonder je aan enkele strikte gebruiken te conformeren. Zo bestel je in Italië geen cappuccino in een restaurant. En wil je proosten tijdens je vakantie in Hongarije? Zorg dan dat de glazen elkaar niet aantikken.

Feesten en cadeautjes

feest
Als je uitgenodigd bent voor een feestje of een gezellig avondje bij iemand in de Oekraïne, dan kun je bloemen voor diegene meenemen. Denk er wel aan dat je een oneven aantal bloemen geeft! Neem je liever een persoonlijk cadeau mee? In China moet je dan vooral geen klok of paraplu geven. Gaat het om een verjaardag en komt het feestvarken uit Duitsland, feliciteer de jarige dan vooral niet vóór hij of zij officieel jarig is.

Omgang met mensen

omgang
We zijn er nog niet. In veel landen gelden bepaalde manieren van omgang die voor ons heel normaal zijn als aanstootgevend. Denk bijvoorbeeld aan iemand van het andere geslacht aanraken (op wat voor manier dan ook). In India is het niet aan te raden om dit in het openbaar te doen. In Kenia moet je niet zomaar eerst iemand bij zijn of haar naam noemen.

Mocht er in het gesprek een grap gemaakt worden, dan is het in Mexico zeer ongepast om je daardoor aangevallen te voelen. Aan de andere kant kan je gesprekspartner zich behoorlijk aangevallen voelen als je in Ierland bent en het accent van de ander nadoet. Vind je een grap ‘oké’? Laat dat in Turkije niet blijken door het oké-teken (een ‘o’ maken van je wijsvinger en duim, terwijl je de andere vingers strekt) te maken. Dat betekent in dat land iets heel anders.

Sta je in Noorwegen te praten en het gesprek valt dood, probeer het dan vooral niet te redden door te beginnen over naar de kerk gaan. Iemand vragen over naar de kerk gaan is daar ‘not done’. Als het gesprek eenmaal voorbij is en je springt in de auto om weg te gaan, weet dan dat je in Nieuw-Zeeland vooral niet moet toeteren. Dat is erg beledigend.

niet doen op reis

Inspiratie voor je volgende reis?

Heeft dit artikel je geïnspireerd om je volgende reis te boeken? Er zijn veel leuke aanbiedingen op dit moment. Ontvlucht de kou (of juist niet) met een extra voordelige Last Minute!

Laatste deals per mail ontvangen?

Als eerste de laatste deals ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in.

E-mailadres:
Ontvang aanbiedingen van:







 

Andere gebruiken

Er zijn nog wel honderden andere gebruiken te noemen die in verschillende landen gelden. Weet jij nog een goeie? Meld het in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven