2 Gratis tickets van KLM?

Je kunt 2 gratis tickets van KLM winnen! Het enige dat je hoeft te doen, is 2 eenvoudige stappen volgen: eerst moet je een Facebook-pagina delen, vervolgens moet je nog eens een bericht naar 10(!) groepen verzenden. Daarna komen er met 1 druk op de knop 2 gratis tickets uitrollen voor jou. Echt? Helaas is niets minder waar.

De actie

Op Facebook circuleert een post met een afbeelding waarop je 2 ‘normale’ en 3 uitgeprinte boarding passes ziet van KLM. Onder de foto staat de titel: “Get 2 FREE KLM Royal Dutch Airlines Tickets”. Daaronder staat de tekst: “Claim your free tickets now”.

gratis klm tickets 1

De post gaat als een lopend vuurtje over Facebook, want iedereen hoopt natuurlijk op een gratis vliegreis. Helaas blijkt bij het delen van het bericht helemaal geen ticket op je te wachten. Het is een ‘hoax’. Een spambericht.

Hoe kun je zien dat dit spam is?

Er zijn verschillende manieren om dit soort berichten snel te herkennen. Ten eerste is de kans groot dat KLM een dergelijk bericht voor de Nederlanders in het Nederlands zou aanbieden. Ten tweede zie je als website onder de post in het grijs (kijk maar op bovenstaande afbeelding) ‘COUPONSCHECK.XYZ’ staan, niet een betrouwbaar ogende partij en geen logische zakenpartner voor KLM voor een actie. Ook valt op dat je geen pagina met actievoorwaarden of een duidelijke omschrijving van de actie te zien krijgt. In plaats daarvan zie je onderstaande pagina. Die probeert iets met KLM van doen te hebben, maar heeft dat overduidelijk niet.

gratis klm tickets 2

Alsnog goedkope tickets vinden?

Gratis tickets vinden lukt ons ook niet. Maar we kunnen je wel aan een mooie aanbieding helpen. Like onze Facebook-pagina en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om geen enkele aanbieding meer te missen!

12 gedachten over “2 Gratis tickets van KLM?”

  1. Ticket Detective

   Hoewel het misschien zo lijkt, heeft KLM niets met deze actie te maken. Dit is het werk van mensen die graag gegevens van mensen verzamelen om te gebruiken voor spam.

  1. Ticket Detective

   Hi Dunja, zoals je in dit artikel kunt lezen, is deze actie nep. We proberen je juist in dit artikel te laten zien hoe je dit soort nepacties voortaan herkent. Vandaar dat de button niet werkt.

  1. Ticket Detective

   Hi Seppe, ik raad je aan de tekst nog eens goed te lezen. Het ging namelijk om een hoax (nep-bericht). De actie bestaat niet. Groet, Ticket Detective

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven