De 10 leukste bars van Curaçao

Een drankje doen op Curaçao is niet moeilijk. Bij elk strand en op elke straathoek kun je wel iets vinden. Maar wat nou als je net iets verder wilt kijken dan je neus lang is? Ticket Detective zocht de iets bekendere en minder bekende pareltjes op het eiland.

The Curacao Brewing Company

CuracaoBrewing

Ongeveer naast de Mangusa Hypermarket in landhuis Granbeeuw vind je de Curacao Brewing Company. Het is een heuse bierbrouwerij die eigen bieren maakt (en tapt!). Aan de brouwerij zit een bar in Amerikaanse stijl, waar je naast de huisgemaakte bieren goede wijn en lekker eten kunt krijgen. Check hier hun Facebookpagina.

Luke’s Cocktailbar

luke

Onlangs geopend en nu al een hit! Eigenaar Luuk heeft zijn sporen in de cocktailwereld en andere gebieden van de horeca ruimschoots verdiend, en serveert de meest verse cocktails voor buitengewoon goede prijzen. De cocktailbar ligt aan het Julianaplein, net buiten de drukte van de binnenstad. Hier vind je meer info.

Miles Jazz Café

miles

Op het eiland zijn Hans en Martin een fenomeen met hun Miles Jazz Café. Bekend om de live muziek op zaterdag, maar ook om de gemoedelijke sfeer van een echte bruine kroeg. Zowel binnen als buiten is het bij deze kroeg aan de Nieuwestraat altijd gezellig. Check hier Miles Jazz Café op Facebook.

Papa Ku Pechi

Om er te komen, moet je (bijna letterlijk) buiten de gebaande paden gaan. Op de Franklin D. Rooseveltweg, vanaf Palu Blanku vrij snel aan je linkerhand, moet je een weg in. Daarachter ligt een wijk en daar, op het adres Veeris 160, vind je een woonhuis dat omgetoverd is tot een onvervalste Curaçaose snèk. Dat betekent dat je er tussen de lokalen bier staat te drinken dat je door een traliewerk wordt aangegeven. Dat klinkt misschien kil en onwelkom, maar de sfeer is er feestelijk! Zet Papa Ku Pechi daarom op je Curaçaose Bucket List.

Bugs Bunny Snèk

bugsbunny

Ook een echte snèk, maar dan wel eentje die wat makkelijker te vinden is. Bugs Bunny Snèk zit namelijk aan de Dr. Caprilesweg 1. Voor de kenners: naast Centrum Mahaai. Sinds een paar maanden is het terras uitgebreid met meer zitplaatsen en een grill. Goed eten, ijskoud bier en een onvervalste lokale sfeer zijn de ingrediënten voor jouw complete avond uit. Hier meer info over de Bugs Bunny Snèk.

27

27

Een bar met restaurant en live muziek, en dat midden in de stad met uitzicht over het binnenwater van het Waaigat. Bar 27 is een ruim opgezette gelegenheid met een groot podium waar regelmatig spraakmakende optredens zijn. Het eten is lekker, de muziek blaast en natuurlijk staat je favoriete biertje voor je neus. Voor de muziekliefhebber is 27 een must. Check ze op Facebook.

Netto Bar

netto-bar

In de wijk Otrobanda, op Breedestraat 142 om precies te zijn, zit een bar die onder de lokalen grote bekendheid geniet. Bij de Netto Bar wordt vooral gedronken en gedanst, maar als je rustig op een kruk aan de bar wilt zitten, kan dat ook. De sfeer van een snèk verpakt in een kroeg. Zonder Netto Bar is je beleving van Curaçao niet compleet! Hier meer info over de Netto Bar.

Mundo Bizarro

mundo bizarro

Een heel apart interieur dat uit een kringloopwinkel lijkt te komen, maar toch heel goed bij elkaar past. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor eten en drankjes. Mundo Bizarro ligt net als Miles Jazz Café in de Nieuwestraat en is dus ideaal om te combineren met eerdergenoemde kroeg. Hier meer over Mundo Bizarro.

Hot Center

Net als Papa Ku Pechi een echte lokale snèk en net als Papa Ku Pechi niet voor iedereen even makkelijk te vinden. Deze bijzondere gelegenheid ligt aan de Cadushistraat. Dansen is niet verplicht, maar stilstaan is moeilijk! Een absolute aanrader als je een keer een echte lokale beleving wilt hebben.

Heineken Snèk

Zowel de Nederlanders als de geboren en getogen Curaçaoënaars komen de hele week door een biertje halen bij de Heineken Snèk. Vooral op vrijdagavond is het hier vaak een drukte van jewelste. Voor velen is het een handig gelegen tussenstop van werk naar huis, omdat het aan de Caracasbaaiweg ligt. Er is weinig info voorhanden, maar hier kun je wat meer vinden over de Heineken Snèk.

Welke bar mist nog?

Staat jouw favoriete bar ook in deze lijst? Zo niet, laat ons dan weten wat jouw favoriete plek is om een biertje te halen!

5 gedachten over “De 10 leukste bars van Curaçao”

  1. Top locatie!echt het gevoel dat je op curacao zit! En echt de lekkertste mojito’s vh eiland ,in het wekend altijd live music in verschillende variatie’s kortom je komt je wekend wel door?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven