10 Redenen om (niet) naar de Seychellen te gaan

Ooit erover gedacht om naar de Seychellen te gaan? Deze Afrikaanse eilandengroep in de Indische Oceaan komt wellicht niet als eerste bij je op als je aan een vakantie denkt. Misschien is dat logisch, maar misschien ook niet. Wat vind jij? Lees onze 10 redenen om (niet) naar de Seychellen te gaan.

Check reizen naar de Seychellen!

Direct prijzen bekijken? Vergelijk verschillende opties voor een reis naar de Seychellen via Lavida Travel en boek jouw perfecte reis!

Liever alleen een ticket? Boek jouw vliegticket nu voordelig via KLM!

5 redenen om niet naar de Seychellen te gaan

1. Je wilt ‘Ibiza-vibes’

Als je op zoek bent naar de zoveelste Ibiza-kloon waar DJ Nobody het laatste Cafe Del Mar-album afspeelt terwijl je lurkt aan je Sex on the Beach, moet je niet naar de Seychellen gaan. Natuurlijk zijn er strandtenten, bars en (goede) restaurants, maar niet van die hippe tenten waar het halve publiek een roséetje ligt te nippen.

2. Je wilt ‘Bali-vibes’

Als je een Bali-kloon zoekt voor je transcendentale yoga-ervaring onder leiding van een zelfverklaarde ‘Balinees in een Nederlands lichaam’, zit je eveneens verkeerd op de Seychellen. Niet dat alles er gehaast gaat en je meer stress dan rust ervaart – integendeel, maar de ‘vibe’ is totaal anders.

3. Je kan niet tegen hitte

De zon is heftig en het is er eigenlijk 24/7 warm. Als er een buitje langskomt (ook wel liquid sunshine genoemd), koelt het even af. De rest van de tijd is het warm tot heet. En overdag is het smeren geblazen.

4. Je wilt heel veel shoppen 

Zoals wel vaker met een eiland, moet het meeste van buiten komen. Dus wil je hier shoppen voor de nieuwste spullen en vetste merken, dan is de keuze beperkt. Er zijn wel winkels waar je terecht kunt, maar verwacht geen enorme keuze.

5. Je komt graag Nederlanders tegen

Het is niet makkelijk om Nederlanders tegen te komen op de Seychellen. Ze zitten er gewoon niet veel. Dat is vervelend als je graag aanspraak hebt in je eigen taal, maar fijn als je ongestoord wil praten.

5 redenen om wél naar de Seychellen te gaan

1. Je wil op de mooiste stranden ter wereld liggen

De stranden op de Seychellen behoren tot de mooiste ter wereld. En een zee die zo helder en mooi blauw is, vind je eveneens (bijna) nergens.

2. Je houdt van duiken of snorkelen

Ook de duikplekken op de Seychellen mag je gerust tot de mooiere van de wereld rekenen. Je vindt er ongelooflijk veel vissen, roggen, haaien en schildpadden – als je weet waar je zoekt. Veel hiervan kom je zelfs al snorkelend tegen!

3. Je wil eens wat anders

Laat anderen maar naar de standaardplekken gaan; jij kiest voor iets dat maar weinig mensen kiezen. Tenminste, in Nederland. Bijkomend nadeel is wel dat je geen directe vlucht kunt boeken. Wel kun je gewoon je vliegticket Seychellen bij KLM boeken.

4. Je houdt van natuur

Met al die prachtige stranden zou je bijna vergeten het binnenland te bezoeken en dat is eeuwig zonde. Ook het binnenland bevat namelijk prachtige natuur. En die vleerhonden… O, en ben je bang voor spinnen? Er zitten enorme spinnen, maar die zien er een stuk enger uit dan ze zijn. Ze zijn voor ons namelijk ongevaarlijk.

5. Je wil alles even een tandje vertragen

Je dompelt jezelf op de Seychellen onder in island life, dus haasten is er niet bij. Alles gaat op standje chill. Zoals het hoort op vakantie.

Benieuwd naar de aanbiedingen?

Vergelijk verschillende opties voor een reis naar de Seychellen via Lavida Travel en boek jouw perfecte reis!

Liever alleen een ticket? Boek jouw vliegticket nu voordelig via KLM!

Scroll naar boven